High Performance Communication

‘Ik ben toch duidelijk?!’

Iedereen wil graag in harmonie met collega’s samenwerken, maar we weten soms gewoon niet meer hoe en blijven onszelf afvragen: ‘wat doe ik fout?’ en ‘waarom doen mensen soms zo moeilijk?’. Wat te doen? Mensen die in onze ogen moeilijk doen, doen dat vaak niet bewust. Een team bestaat meestal uit totaal verschillende individuen en een ieder wil op zijn of haar manier bijdragen. Daarbij wil iedereen gezien en gehoord worden. De realiteit laat echter zien, dat wanneer mensen samenwerken, er sprake kan zijn van vervreemding, zonder dat de oorzaak daarvan duidelijk is.

Het High Performance Communication Programma biedt je praktische handvatten aan om oorzaken te vinden en op een constructieve manier bij te dragen aan een effectieve werkomgeving.

Doelgroep

Het programma is speciaal ontwikkeld voor medewerkers en leidinggevenden die door middel van communicatie de resultaten in samenwerking naar een excellent niveau willen brengen. Je herkent de behoefte om jouw impact op jouw werkomgeving te vergroten door het toepassen van heldere en zeer effectieve communicatievaardigheden.

Werkwijze

Het programma kenmerkt zich door ervaringsgericht leren. De zeer praktische insteek zorgt ervoor dat je ná iedere bijeenkomst direct het geleerde in praktijk kunt toepassen. Korte stukken theorie worden afgewisseld met actief experimenteren, reflecteren & leren van en met elkaar. Dit maakt de bijeenkomsten dynamisch en bijzonder interactief. Je werkt met persoonlijke vraagstukken.

Tijdens alle bijeenkomsten werk je met een Persoonlijk Actieplan. Dit vormt de rode draad gedurende jouw training en zorgt voor de vertaalslag naar en borging in de praktijk.

Resultaat

De zeer praktische insteek zorgt ervoor dat je na iedere bijeenkomst direct het geleerde in praktijk kunt brengen. Je ervaart meer plezier in contact met anderen en weet wat anderen van je nodig hebben in samenwerking.

Na het volgen van het High Performance Communication Programma ben je:

  • je bewust van je eigen invloed op de effectiviteit in je waarneming & communicatie

  • in staat om de impact & invloed van je communicatie te vergroten

  • sterk vermogen om op proactieve wijze samenwerking te verbeteren

  • je bewust van de invloed van non-verbale communicatie op je uitstraling

  • in staat om op een constructieve manier samenwerking te creëren

  • minimaliseren van teleurstellingen bij anderen door doelgerichte en persoonlijke communicatie

  • in staat om daadkrachtiger te reageren in lastige situaties

  • een groter vermogen tot oplossingsgericht communiceren: ‘wat heeft de ander van mij nodig?’

Spreekt dit je aan?

Als je er klaar voor bent om jouw communicatievaardigheden aanzienlijk te vergroten en je repertoire van krachtige communicatietechnieken uit te breiden, dan ben je erg welkom contact op te nemen.

Klik dan op een van onderstaande boxen, en zet een volgende stap in je ondernemersontwikkeling!