Ik ontmoet zóveel talentvolle ZZP trainers en coaches. Mannen en vrouwen die met hun expertise veel waarde te bieden hebben; aan hun klanten en daarmee aan de maatschappij en de wereld.

Ik geloof dat iedere ZZP trainer & coach die de ambitie heeft om zijn of haar expertise via een bedrijf in de wereld te zetten, dat platform verdient. En het is mij een eer en groot genoegen om dat proces te mogen faciliteren.

Ik ben een leerling van het leven …
Uit ervaring weet ik dat kennis en vaardigheid uiteindelijk niet het verschil maken als het gaat over een succesvol bedrijf in het bijzonder en een vervullend leven in het algemeen. Er is maar één element dat daar het verschil in maakt en dat is de mate waarin jij je persoonlijke ontwikkeling aangaat en doorloopt. Steeds weer.

En dát is precies wat ik sinds mijn 17e jaar doe: ik ontwikkel mij, door steeds weer te leren, te verdiepen, te transformeren.

Waarom? In de eerste plaats omdat het mij vervulling geeft om te doen. Ik krijg er energie van om steeds weer te ontdekken dat het speelveld dat mijn leven heet, groter blijkt te zijn dan ik dacht. Er is zóveel mogelijk!

Maar ook niet geheel onbelangrijk, het stelt mij in staat om mijn klanten continu op een kwalitatief hoogwaardige en professionele manier te blijven faciliteren. Want ik geloof dat de mate waarin ík mij ontwikkel, bepaalt in hoeverre ik mijn klanten kan begeleiden in hun eigen proces. Of dat nu gaat om het versterken van je leiderschap of het succesvol verkopen van je diensten.

Ik kan je vanuit volle overtuiging zeggen dat investeren in je persoonlijke ontwikkeling loont. Het maakt je als mens vrijer, voller, rijker. Het versterkt je leiderschap. En daar pluk je dus ook als ondernemer volop de vruchten van.

Je voelt je geïnspireerd, jouw creativiteit kan vrijuit stromen. En geloof me, dat heb je nodig als je een goedlopend bedrijf wilt neerzetten. Maar ook, je kunt patronen keren, hebt geen of veel minder last van belemmerende overtuigingen die je op basis van ervaringen uit het verleden hebt gecreëerd.

Je kunt vrij in het hier en nu bepalen wat een goede en passende stap voor jou is. Hoe waardevol dat is? Het maakt ALLE verschil.

Eén van de manieren waarop ik al járen graag bezig ben met mijn persoonlijke ontwikkeling, is door het doen van systemische opstellingen.

De onderste steen boven …
Bert Hellinger is de grondlegger van dit prachtige werk. Werk waarin we niet op de laag van de symptomen maar op de laag van de oorzaak gaan onderzoeken.

Zijn visie is dat het belangrijk is om je hart te volgen, omdat dat de enige bescherming is tegen de invloed van misleidende autoriteiten. Hij pleit voor het aanschouwen en uitzoeken van wat er ‘echt’ aan de hand is in plaats van het zomaar aannemen wat ons wordt voorgeschoteld.

Een prachtige visie vind ik dat. Het maakt vrij, autonoom en onafhankelijk. Voor veel onderneemsters een belangrijke drijfveer.

Het lastige van deze methodiek is dat je het eigenlijk moet ervaren om te weten wat het is. En dát is tegelijkertijd ook de kracht. Het gaat volledig uit van ervaringsleren in het hier en nu. Geen ingewikkelde theorieën, geen eindeloze discussies.

Uit het hoofd, in het lijf. En voelen maar. Daar gaat het over. En het werkt.

Een opstelling kun je doen over uiteenlopende persoonlijke thema’s waar je graag inzicht in wilt of waarin je wilt groeien. Dat kunnen vragen zijn over situaties waarin je vastloopt, maar het kan ook heel goed gaan over het verwezenlijken van je droom, een verlangen dat je nu eindelijk eens wilt gaan leven, een doel die je wilt realiseren. Dit kan zijn in je familie, relatie of je gezondheid. Maar ook in vraagstukken over werk, je bedrijf en geldzaken creëer je er krachtige doorbraken mee.

Wat ik bijzonder vind aan opstellingenwerk is dat je er eigenlijk helemaal niet veel voor hoeft te doen. Dat komt omdat je werkt met ‘het wetende veld’. Minimale inspanningen, maximaal resultaat. En daar hou ik dan ook weer van ;-)

Je ervaart in een opstelling wat de oorzaak is van een situatie, uitdaging of blokkade. Vanuit dat inzicht kan er beweging ontstaan in de situatie waarin je vastloopt of het vraagstuk dat je bezighoudt.

Wat ik eigenlijk altijd ervaar na het doen van een opstelling is verlichting, glashelder inzicht en ‘weten’ wat nodig is. Omdat het zo kristalhelder is, neem ik als natuurlijk gevolg daarvan makkelijk besluiten en geïnspireerde actie als de situatie daarom vraagt. Bijzonder prettig!

Heb je interesse in deze krachtige en transformerende dag? Je bent van harte welkom.

Een goede eerste stap is om je kosteloos aan te melden voor mijn webinar ‘Succesvol Binnenkomen bij Bedrijven’. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier